10.2.2019. 15:29
0
Čelik porazio federalnog ligaša Novi Travnik
Nogometaši zeničkog Čelika odigrali su danas, u finišu zimskih priprema, bez prisustva publike i prvu kontrolnu utakmicu na svom Bilinom polju u Zenici, u kojoj su s 3:0 (2:0) porazili federalnog ligaša Novi Travnik.
Strijelac za 1:0 bio je Anel Dedić u 21. minuti, na asistenciju Dušana Hodžića, a na 2:0 povisio je Vedran Vrhovac u 28. minuti nakon kornera sa lijeve strane kojeg je izveo kapiten Fenan Salčinović. Na 3:0 povisio je u 76. minuti Haris Dilaver.

Čelik je susret počeo u sastavu: Pavlović, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Pecelj, Okić, Jamak, Grahovac, Salčinović, Dedić, Jurina. Još su igrali: Lelić, Dilaver, Livaja, Volontinen, Vardo, Baban, Blažević, Marković, Alispahić.

Zeničani su se proteklih dana odrekli Denija Simeunovića (nije zadovoljio stručni štab), Harisa Rizvanovića (nije se dogovorio oko uslova angažmana) i Južnokorejca Jae Jun Choia (otpao zbog kvote stranih igrača) te su sada u potrazi za još jednim stoperom i napadačem.

U utorak se vraća i nigerijski veznjak Pascual Okoli, koji je proljetni dio prošle sezone igrao za Čelik. On se naknadno priključio i odradio pripreme u Antalyi, ali se nije mogao i vratiti sa ekipom jer je čekao vizu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Čelik će generalnu probu pred nastavak Premijer lige BiH imati u subotu, također na Bilinom polju, ali još uvijek nije poznato i ko će im biti rival u posljednjem meču pred start proljetnog dijela.

Čelik je, nažalost, mada mu prethodno nije uskratio izdatu akreditaciju niti bilo čime najavio takav potez, zabranio ulazak na utakmicu kolegi Dini Kurbegoviću, novinaru portala Sportsport.ba, koji je, tako, bio spriječen u obavljanju svog posla.
(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.