3.7.2021. 20:31
0
"Igračima je bilo drago kad su dobili platu, jer nisu bili naviknuti da dobiju platu, ali evo sad su dobili"
FOTO: Oslobodjenje
Fudbalski klub Željezničar danas je na Grbavici u pripremnoj utakmici savladao Famos sa 6:1.

Trener Plavih Tomislav Ivković nakon utakmice se zahvalio Famosu što im je izašao u susret, te se osvrnuo i na igru svojih igrača, prenosi portal Oslobođenje.

"Prvo ću se zahvaliti našim gostima koji su nam izašli u susret i odigrali utakmicu sa nama. Shvatili su da imamo probleme i onda su prihvatili naš poziv", rekao je Ivković i dodao: 

"Bilo je dobrih stvari, jer ipak Famos nije na tom nivou, fizičkom prije svega, da nam mogu parirati. Napravili smo dosta liepih akcija i pozitivnih stvari,. ali i neke gluposti koje su i dio fudbalske igre. Cilj je bio odigrati više ofanzivnih akcija, da sudjelujemo u igri, da vidim ideje igrača, da sami pokažu šta imaju u sebi, ali juniori ili ovi koji su počeli utakmicu, ja i dalje ne znam koji su koji, tako da imamo još dvije sedmice, dosta rada, izazova, vidjećemo kakva će biti situacija, da li ćemo dovesti nekog ili ne. Radimo na tome, a zasad je najbitnije da su svi zdravi, da dobro treniraju, da je atmosfera dobra i pozitivna i onda će biti puno lakše", istakao je Ivković.

Trener Željezničara je dodao da uprava kluba pokazuje izuzetnu želju da popravi situaciju, te da su i igrači to primijetili, prenosi Oslobođenje.

"Klub je na porekretnici svakako, ili ćemo gore ili dole. Naša situacija je izuzetno teška u svakom aspektu, i financijskom i organizacijskom i fudbalskom, ali sad krećemo od nule, naravno da nije jednostavno, ali postoji velika želja i ljudi iz uprave kluba i Nadzornog odbora koji se trude i svakodnevno pokazuju da žele da rade, kao i igrači koji su osjetili da ima pomaka. Isplaćena im je plata prvoga po dogovoru, igračima je bilo drago, jer nisu bili naviknuti da dobiju platu, ali evo sad su dobili, tako da idemo pozitivnim putem. Koliko god da bilo teško, ja uvijek gledam pozitivno", kaže Ivković. 

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.