12.7.2021. 8:54
0
EURO: Druga strana finala, 19 policajaca povrijeđeno tokom susreta Engleske i Italije
Britanska policija izvršila je 49 hapšenja i saopćila da je 19 policajaca povrijeđeno nakon suočavanja s gomilom koja je divljala u blizini stadiona Wembley za vrijeme osiguravanja finala Evropskog prvenstva između Italije i Engleske u nedjelju.

Navijači su se sukobljavali i jedni s drugima, probili sigurnosne kordone i upali u područje Wembleya prije početka utakmice, koju je Italija dobila nakon izvođenja jedanaesteraca.

-Tokom dana izvršili smo 49 hapšenja zbog raznih prekršaja. Policajci će biti pri ruci tokom cijele noći - objavila je policija na Twitteru.

Zabilježeni su incidenti s bacanjem boca na stadionu, napadima na sigurnosno osoblje pa je ulazak na stadion kasnio više od 20 minuta dok se nije uspostavio red na ulazima.

Nekoliko hiljada navijača izvan stadiona nastavilo je piti i zabavljati se na području blizu ulaza u stadion, redajući prazne limenke piva na ulici.

Policija je rekla da je pomogla sigurnosnim timovima na terenu.

-Wembleyevi sigurnosni službenici potvrdili su da nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu - objavila je policija na Twitteru.

Neki su svjedoci, međutim, rekli da su vidjeli izolirane slučajeve navijača koji su trčali kroz prostore za sjedenje unutar stadiona dok ih je lovilo osiguranje.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.