6.9.2021. 12:24
0
Udruženje 'Dečki u plavom' iz Sarajeva organizira utrku "PLAVI KRUG 1921-2021"
Udruženje 'DEČKI U PLAVOM' povodom 100. godišnjice Fudbalskog kluba „Željezničar“ organizira utrku „PLAVI KRUG 1921-2021“.

Utrka će se održati 17.09.2021. godine (petak), a početak utrke je simboličan – u 19:21 sati. Start utrke je na stadionu „Grbavica“, a staza dužine 6000 metara proteže se sljedećom trasom: stadion Grbavica - kružni tok "pekara AS" - Dolac Malta - Vilsonovo šetalište - most Suade i Olge (okret) - Vilsonovo šetalište - Elektroprivreda BiH - Loris - stadion Grbavica gdje će biti pripremljen zabavni program. 

Ova jedinstvena utrka je naš poklon svim navijačima, igračima i građanima koji sport i tradiciju nose u srcu. Osim promocije sporta i godišnjice FK "Željezničar", ova utrka koja nosi naziv „PLAVI KRUG 1921-2021“ ima za cilj povezati i zdravlje, stoga asocijacija na „PLAVI KRUG“ upravo podsjeća na nadolazeći Svjetski dan dijabetesa. Ovom utrkom želimo skrenuti pažnju na šećernu bolest, te će naši partneri učesnicima utrke mjeriti nivo šećera u krvi.

Uz prigodan muzički program, bakljadu, nastup mažoretkinja i nastup KUD Ivo Lila Ribar proslavimo zajedno jubilarni 100. rođendan "Gospodina" iz Doline ćupova.

Pozivamo sve iskrene ljubitelje sport, profesionalnog i rekreativnog trčanja da nam se pridruže, a dress code utrke je dres kluba za koji trkač navija. Da li je to FK Željezničar, FK Velež, HŠK Zrinjski, AC Milan, PSG, FK Vrbanjuša, NK Čelik, FK Sarajevo ili neki drugi klub, svi su dobrodošli. Prijave za utrku bit će moguće do 12.09.2021. godine na našoj web stranici organizatora,

Startnina za utrku je 20,00 KM, članovi FK Željezničar imaju popust 20%, dok su osobe sa invaliditetom oslobođene plaćanja.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.