7.10.2021. 19:38
0
Kazahstanci pojasnili zašto nisu dali vize našim igračima: Neki su zakasnili sa papirima, kod jednog su bile "mutne stranice" u pasošu
Velike probleme naša fudbalska selekcija imala je pred put u Kazahstan gdje nas očekuje utakmica kvalifikacija za SP u Kataru, zbog neizdavanja viza iz te zemlje za šest igrača.

Dennis Hadžikadunić, Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, da bi kasnije iz FSBIH ipak potvrdili da su se uspjeli izboriti za vize Naliću i Gazibegoviću koji će se ekipi priključiti naknadno.

U međuvremenu je u izjavu za kazahstanske medije generalni sekretar Kazahstanskog fudbalskog saveza  Azamat Seriković (Serikovich) objasnio zašto se pojavio problem kod izdavanja viza za pojedine "Zmajeve". 

- Učinili smo sve što je na nama, nismo zaposlenici Ministarstva vanjskih poslova ili veleposlanstva. Popis delegacije BiH poslali smo migracijskoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega smo dokumente predali ambasadi. U posljednja dva ili tri dana bili smo u kontaktu po ovom pitanju i pitali zašto se to dogodilo?  Rečeno nam je da u jednom od pasoša postoje mutne stranice, kao da je po njima prosuta voda i nije bilo mjesta za pečat. U nekoliko drugih slučajeva dokumenti za vizu predani su kasno, kazao je Seriković, te dodao:

- Fudbalski savez BiH se obratio nama i UEFA -i, odgovorili smo da pokušavamo pomoći na sve moguće načine, šaljemo pisma... sve je to u našoj moći, ali mi smo javna organizacija, a ne ambasada.

O navodima kako je ovo osveta Kazahstanaca jer su i kazahstanski igrači imali probleme s vizama prije utakmice u BiH, Seriković je rekao:

- Ako govorimo o našim igračima uvrijeđen sam takvim optužbama, jer dokumente predajemo na vrijeme. Ovdje je Zainudinov predao dokumente na vrijeme, ali je rok za njegovo izdavanje odgođen bez ikakvog objašnjenja! Zatim smo se također obratili svima, uključujući UEFA -u, ali smo odbijeni. Istodobno, ne krijem činjenicu da su tada Alip i Pokatilov kasno dostavili svoje dokumente, ali postojali su objektivni razlozi, u trenutku podnošenja dokumenata igrači su bili u inozemstvu na mjestu svog kluba, rekao je Azamat  Seriković. 

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.