18.2.2023. 22:44
0
Turci odgovorili Srbima zašto nije bilo srpske zastave na koreografiji
Navijači turskog Trabzonspora napravili su fantastičnu koreografiju uoči meča protiv Basela u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi posvećenu razornom zemljotresu koji je nedavno pogodio ovu državu i Siriju.

U centru koreografije nalazi se spasilac, u njegovim rukama je beba, a uz poruku “hvala vam”, na šljemu su iscrtane zastave država koje su pomogle Turskoj nakon zemljotresa.

Treba reći i to da se može vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine, a uz BiH su zastave mnogih zemalja koje su poslale spasioce u ovu državu.


Međutim, tu nije bilo srpske zastave, iako su srpski spasioci bili u Turskoj. Mnogi su se pitali zašto je tako, a jedan od ljudi koji je učestvovao u pravljenju koreografije je ponudio objašnjenje:

“Nije bilo nikakve namjere u nedostatku svih zastava. Žurili smo jer smo bili veoma ograničeni sa vremenom. Nenamjerno smo zaboravili zastave nekih zemalja”, rekao je Muahamed Jazići.

Uslijedilo je i izvinjenje:


“Zahvalni smo svima koji su pomogli našoj zemlji, podržali nas i spasavali živote. Kao grupa, poslali smo poruku izvinjenja za ovaj incident”.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.