26.3.2023. 16:30
0
Argentinci Messiju odali veliko priznanje
FOTO: britannica.com
Argentinski fudbalski savez (AFA) je centar za treninge nogometne reprezentacije nazvao po Lionelu Messiju.


Kako je na Twitteru napisao predjednik AFA-e Claudio Tapia, Casa de Ezeiza u Buenos Airesu, u kojoj se nalazi reprezentacija, od sada se zove Lionel Andres Messi “u znak počasti najboljem igraču svijeta”. 

“Dobro došli u kuću svjetskog prvaka”, rekao je Tapia na svečanosti otkrivanja kojoj su prisustvovali sadašnji i bivši argentinski igrači.

“Osjećam se vrlo sretno. Ova počast je vrlo, vrlo posebna”, rekao je 35-godišnji Messi nakon što je otkrio ploču sa svojim imenom.

Naslov svjetskog prvaka bio je jedini trofej koji je nedostajao u Messijevoj izvanrednoj karijeri, tijekom koje je rekordnih sedam puta biran za najboljeg igrača svijeta i osvojio Copa Americu, 11 naslova prvaka i četiri naslova Lige prvaka s Barcelonom.

Messi je u četvrtak postigao svoj 800. pogodak u karijeri u 2:0 pobjedi nad Panamom u prijateljskoj utakmici u Buenos Airesu – prvoj utakmici Argentine pred domaćim navijačima nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu, prenosi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.