21.6.2023. 14:13
0
Zvijezda teško optužena, javio se iz zatvora i prvi put javno progovorio: Uštao sam iza nje...
Dani Alves prvi je put progovorio iz zatvora. Bivši brazilski reprezentativac i zvijezda najtrofejnije Barcelonine generacije suočen je teškim optužbama za seksualni napad u noćnom klubu u Barceloni.

Suđenje čeka iz zatvora, a ako bude proglašen krivim, čeka ga kazna zatvora između 6 i 12 godina. Alves je prvi put javno progovorio o slučaju za emisiju Ana Rosa Program na španjolskoj televiziji.

“Ne znam ima li čistu savjest, spava li dobro noću. Ali opraštam joj”, kazao je 40-godišnji Brazilac, koji je u pritvoru od 23. siječnja 2023. nakon što ga je 23-godišnjakinja optužila da ju je seksualno napastovao u toaletu u jednom renomiranom noćnom klubu katalonske metropole.

Alves se obratio djevojci koja ga je tužila.

“Apeliram na tvoju savjest. Nije bilo nijedne noći da nisam mirno spavao. Niti jedne noći. Savjest mi je čista”, kazao je te poručio:

“Nikada nikoga nisam povrijedio. Nisam ni nju te noći. Odlučio sam dati ovaj intervju, svoj prvi intervju, kako bi ljudi saznali što mislim”, kazao je Brazilac.

“Želim da znate priču o onome što sam proživio tog jutra i u tom toaletu. U javnost je izašla ‘strašna’ priča o strahu i užasu, koja nema nikakve veze s onim što se dogodilo ili što sam učinio.”

Alves je dao svoju verziju događaja:

“Ušao sam iza nje… Ušao sam za njom. Nisam ni zaključao vrata. Vrata su bila cijelo vrijeme otvorena, praktički sam cijelo vrijeme sjedio na WC dasci.”

Alves se poziva na savjest.

“Pada mi na pamet da postoji netko tko joj je dao loš savjet… Da mu je bilo loše nakon što je to napravio, da je napravio korak naprijed i da ne zna kako da se izvuče iz zavrzlame u koju je sam sebe uvalio i u koju je uvukao mene.”

Brazilac je ponovio da je nevin.

“Jedina osoba kojoj se moram ispričati je moja supruga Joana Sanz.”


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.