2.7.2023. 17:17
0
Bayern u strahu: Real Madrid ozbiljno je bacio udicu na Alphonsa Davies
FOTO: N1
Ove sezone Real Madrid odlučio je svoja glavna pojačanja potražiti u Bundesligi. Jednog od dva, Judea Bellinghama, su već doveli, a sad su kod prvaka krenuli po drugog.

Njemački mediji itekako su svjesni da je Kraljevski klub krenuo po Alphonsa Davies, najvećeg dragulja minhenskog Bayerna, prenosi N1.

Zapravo, isti pišu o tome kako je Bayern u strahu da će ostati bez svog najvećeg zaloga za budućnost, što 22-godišnji Kanađanin svakako jest.

Ovaj krilni napadač, u Bayernu pretvoren u fantastičnog lijevog beka, ugovor s Bayernom ima na još dvije sezoni, a novi nije potpisao, iako uprava već neko vrijeme radi na tome da ga privole produžiti vjernost klubu.

Ako to ne napravi, Bayern će ga vjerojatno prodati već ovog ljeta, budući da sad vjerojatno mogu dobiti oko 70 miliona eura, na koliko je putem Transfermarkta procijenjen. Već idućeg ljeta imat će samo godinu dana ugovora, a onda će i cijena biti značajno manja.

Ko može pobijediti Real u nekoj transfer utrci?
Naravno, Bayern se neće tako lako predati i sigurno će pred Daviesa staviti itekako dobre uslove, one koje većina igrača ne bi odbila. No, kad je s druge strane Real Madrid, poznat po vrhunskom vrbovanju igrača, teško je ostati ravnodušan.

Zapravo, ne znamo puno primjera u kojima je netko nadmašio Real za potpis nekog vrhunskog nogometaša. Bayern će svakako pokušati to promijeniti.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.