4.8.2023. 22:49
0
Premijer liga BiH: Široki Brijeg savladao Posušje
U prvoj utakmici 2. kola Premijer lige BiH Posušje je na domaćem terenu dočekalo Široki Brijeg, a meč je završen pobjedom gostiju od 1:2.

U sjajnoj atmosferi domaći su bolje otvorili utakmicu i imali nekoliko dobrih prilika, ali su se prvi radovali gosti.

Odbrana Posušja oklijevala je da uđe u duel sa Danijelom Lukićem, a on se odlučio za udarac sa vrha šesnaesterca i od lijevu stativu pogodio je mrežu golmana Kolića.

Domaći su do izjednačenja mogli u 44. minuti. Na ubacivanje sa lijeve strane Zvonimir Begić je glavom šutirao preko gola.

U nastavku meča bolje su ušli domaći, a prilike za izjednačenje propustili su Kamenar i Boban. Ipak, Posušje je izjednačilo u 71. minuti. Veznjak Tomislav Tomić nije ispratio Dominika Begića koji je glavom poslao loptu iza leđa golmana Tomislava Tomića.

I kada se činilo da će komšije podijeliti bodove gosti su stigli do drugog gola u 88. minuti. Krišto je igrao rukom, a sudija Bandić pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne za konačnih 1:2 bio je Chinedu.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.