19.9.2023. 11:54
0
Sjajne vijesti iz Željezničara: "Počinjemo graditi jug, završit ćemo možda do ljeta"
Predsjednik Željezničara Edis Kovačević obratio se novinarima na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu i tom prilikom govorio između ostalog o početku izgradnje južne tribine, ali i o dugu koji klub ima.

"Mi očekujemo početkom novembra da raspišemo tender za prvu izgradnju radova. Treba se sanirati klizište, riješiti stabilnost te tribine na jedan adekvatan način", kazao je Kovačević odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji juga.

"Ide zima pa ćemo vidjeti kako će radovi napredovati, odnosno kojom dinamikom. Najbolji scenariji bi bio da jug otvorimo do početka nove sezone. Najbitnije je da krenemo u to. Sve što se krene to će se i završiti, ali najvažnije je da bude kvalitetno. Jug je za nas jako bitna tribina. Vrlo sam sretan što se u mom mandatu kreće raditi. Ti je svima nama ogromna satisfakcija da se to uspije", kazao je Kovačević.

O finansijama kaže:

"2023. godina očekujemo da bude najbolja u historiji FK Željezničar što se tiče finansijskog dijela. Ono što je problem jeste da 40 posto novca koji zaradite u godini vi morate dati na servis prošlosti. To je tako. Mi to dajemo i rezultati su vidljivi. Mi imamo jasne strategije kako upravljati klubom, a da on više ne dođe u minus. Za nas je Željina marka kao kuća. Dobro vodimo računa kako ćemo trošiti i šta ćemo trošiti. Ne želimo doći u situaciju da opet klub bude u onim, ne ponovilo se, vremena.".

O dugu:

"Mi smo za godinu i pol dana prepolovili dug koji je stvaran 25 godina. Nismo očekivali da će ovo ovako brzo ići", kazao je Kovačević.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.