28.9.2023. 9:10
0
Derbi 1/16 finala Kupa BiH igra se večeras: Željezničar gost Slobode
FOTO: s1
FK Željezničar će u 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati kod Slobode u Tuzli.

S obzirom na to da je Sloboda sada premijerligaš, ovo je jedina prilika ove sezone da se odigra susret starih rivala i na njihovu žalost već u 1/16 finala jedna ekipa će završiti takmičenje.

Ekipe u različitim raspoloženjima dočekuju ovu utakmicu. Sloboda igra odlično na startu Prve lige Federacije BIH i iz sedam utakmica imaju isto toliko pobjeda i već sada je jasno da su glavni favoriti za ekspresni povratak u društvo najboljih. Sa druge strane Željezničar je u nizu od četiri uzastopna poraza, samopouzdanje je poljuljano, a kriza trese Grbavicu. 

Odlazak na Tušanj vide kao priliku da se prekine gubitnički niz, ali definitivno je da će biti sve osim lako protiv motivisane Slobode.

- Željezničar smo itekako dobro skautirali, ali isto tako dobro znamo kakav je njihov mentalni sklop u ovom trenutku. Nakon četiri vezana poraza, ovo je za njih utakmica sezone, sigurno jedna od onih koje mogu preokrenuti sezonu, rekao je Eldin Čengić, pomoćnik Zlatana Nalića uoči utakmice.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se danas od 19 sati. Meč sudi Dražen Marić iz Bijeljine, a direktan prenos je na MyTV.

(Erna H.) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.