6.10.2023. 15:52
0
Rožman uoči vječitog derbija: Ne očekujem otvoren meč. Sve je bolja atmosfera i sve sitnice idu u smjeru u kojem želimo da idu
Fudbaleri Sarajevo u nedjelju od 20.30 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase ugostit će Željezničar u nejvećoj utakmici bh. fudbala.

Vječiti derbi je utakmica u kojoj nema favorita, iako tabela i trenutna forma govore da je Bordo tim u prednosti. Svega toga je svjestan i Simon Rožman, trener tima sa Koševa, kojem će ovo biti prvi duel protiv Želje, ali ne i protiv Nermina Bašića stratega Plavih.

Njih dvojica sastajali su se u Sloveniji, a imaju po dvije pobjede uz jedan remi.

- Što se nas tiče, jedna čekamo utakmicu. Imamo opet šansu da se svima pokažemo u najboljem svjetlu. Želimo igrati na način kako smo do sada igrali, da ljudi nakon utakmice mogu sretni i zadovoljni doći na narednu utakmicu.

Dosta je bila govora da je ovo specifična utakmica. Želim od mojih igrača da su na svakom treningu na maksimalnoj razini, bez obzira na to ko je sa druge strane. Ne očekujem otvoren meč. Najviše brinemo o sebi, ovih dana je sve bolja atmosfera i sve sitnice ide u smjeru u kojima želimo.

Svaki klub ima svoju viziju. Želio bih da se naši argumenti vide na terenu. Želio bih da su svi svjesni da su u ulozi tima. Da su svi svjesni svoje konkurencije i da se svi sve daju za cilj. Povrede? Osim Mulalića svi ostali su na raspolaganju - kazao je Rožman.

Sarajevo skoro dvije godine nije pobijedilo u derbiju, ali Slovenac se ne zamara time.

- Moram biti iskren, ja sam tu novi. Historija je bitna, ali ja ne mogu utjecati na neke faktore i ne brinem o tome. Mogu utjecati na to kako smo danas trenirali i kako ćemo igrati. Nismo pričali o tome kako je bilo, nego samo pričamo šta želimo na duže staze - ističe Rožman, dodavši:

- Ne bih rekao koji sastav i sistem ćemo igrati. Želimo biti dominantni u svakoj sekundi utakmice, želimo biti agresivni, visoko gore i neki sadržaj približiti onome što nas čeka u Evropu. Fizički se dižemo. Općenito, nema veze ko je s druge strane.

Govorio je i Bašiću.

- Apsolutno poštujem trenerskog kolegu, prije i poslije smo otvoreni za sve informacje, ai tokom meča je druga stvar. Prvenstvo u Sloveniji je drugačije. Ja ne igram protiv trenera, nego ekipa igra protiv ekipe. Vjerujem u naš proces na duže staze.

Almedin Ziljkić, kapiten Sarajeva, u superlativima je govorio o rivalu, ali se nada pobjedi.

- Analizirali smo igru Želje. Nebitno da li su oni u krizi, oni su ozbiljna ekipa i najveće fudbalsko ime. Na nama je da uđemo u utakmicu ozbiljno, smirene glave. Nadamo se da nećemo ponoviti greške iz prošlog derbija. Nadam se da ćemo priuštiti našim navijačima i nama da se radujemo. Ali opet kažem, derbi je derbi, igra se ozbiljan fudbal - kazao je Ziljkić, dodavši:

- Imaju ozbiljne igrače, velika su imena kod njih. Ozbiljni napadači, ozbiljna odbrana, koje respektujemo. Ne bih sada da izdvajam pojedinačno, ali ozbiljna su ekipa.

Duel na Koševu sudit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, a meč će biti emitovan u direktnom prijenosu na Arena Sport TV.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.