7.10.2023. 13:26
0
Juventus zadao žestok udarac Pogbi, dobio i zabranu
Nakon što je i drugi uzorak Paula Pogbe bio pozitivan na sintetički testosteron, Juventus je reagovao veoma oštro.

Juventus je Pogbi zabranio da trenira sa ekipom, a suspendovana mu je i gotovo cijela plata.

Vijest je objavio L’Equipe koji dodaje da su čelnici Juventusa odlučili da Pogbu odstrane iz tima, pa mu je zabranjen pristup trening centru, ali i bilo kakav kontakt sa ljudima koji rade u klubu.

Plata mu je „zamrznuta“ do daljnjeg. Umjesto osam miliona koliko ima godišnji ugovor, dobiće 42.500 eura.

Medij najavljuje i da će klub pokušati da raskine ugovor sa Pogbom. U klubu su uvjereni da će im to poći za rukom i bez plaćanja odštete igraču koji je doping aferom nanio štetu klubu.

Pogba ima sedam dana da pripremi odbranu prije nego što bude saslušan. Ukoliko odluka suda bude da je kriv za kršenja pravila zabrane dopinga, Pogba se suočava sa četiri godine suspenzije, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.