12.9.2023. 10:55
0
Pogbin menadžer tvrdi: Francuz nije želio prekršiti pravila
Pogbin test je bio pozitivan na doping testu, a test je prikazao povišen nivo testosterona.

Paul Pogba, francuski veznjak i član Juventusa, bio je pozitivan na doping testu, koji je napravljen 20. avgusta poslije meča prvog kola Serije A protiv Udinessea.

Njemu je test prikazao povišen nivo testosterona, što znači da je on unešen na neprirodan način.

- Sigurna sam da Paul Pogba nikad nije želio prekršiti pravila – izjavila je menadžerka fudbalera Rafaela Pimenta poslije odluke italijanske Nacionalne antidoping agnecije (NADO) da ga privremeno suspenduje.

Pogba je tu utakmicu proveo na klupi, ali je bio nasumično izvučen za testiranje.

- Čekamo rezultate drugog testa, a do tada ništa ne mogu kazati. Sigurno je samo da Pogba nikada nije želio prekršiti pravila – izjavila je Pimenta.

Juventus je potvrdio da je Pogba privremeno suspendova. Italijanski mediji navode da bi Francuz mogao biti suspendovan na četiri godine ako i drugi test potvrdi prisustvo nedozvoljenih supstanci, prenosi Avaz.ba.

(Mubina Lj.I.)

 
Paul Pogba
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.