17.10.2023. 14:21
0
Eric Cantona se oglasio o Palestini i Izraelu, optužen da je izabrao stranu
FOTO: Getty Images
Legendarni Francuz se oglasio povodom dešavanja na Bliskom istoku, a poslao je maksimalno jasnu poruku zbog koje ga neki kritikuju
Legendarni reprezentativac Francuske i nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Eric Cantona oglasio se po pitanju pojasa Gaze i humanitarne krize koja se tamo dešava.

Cantona je podržao palestinsku borbu, kazavši da podrška Palestini ne znači nužno podršku Hamasu.

"Braniti ljudska prava Palestinaca ne znači da podržavate Hamas. Govoriti "Sloboda Palestini" vas ne čini antisemitom, niti znači da želite da Jevreji nestanu. "Sloboda Palestini" znači sloboda Palestincima od izraelske okupacije, koja im već 75 godina oduzima osnovna ljudska prava. "Sloboda Palestini" znači da se treba zaustaviti zatvaranje 2,3 miliona Palestinaca u najveći zatvor na otvorenom, a polovina njih su djeca. "Sloboda Palestini" znači zaustavljanje aparthejda koji sprovodi izraelska vlada. "Sloboda Palestini" znači vraćanje osnovne infrastrukture u ruke Palestinaca", poručio je Cantona.



Inače, njegova objava nije se svidjela proizraelski orijentisanim grupama.

(Aldin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.