18.10.2023. 11:49
0
Australija mora igrati protiv Palestine: Selektor moli vlasti za pomoć
FOTO: Getty Images
Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. novembra.

Selektor Australije Graham Arnold pozvao je u srijedu australsku vladu da pomogne osigurati da Soccerosi svoju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv reprezentacije Palestine igraju na sigurnom, neutralnom mjestu zbog sukoba u bliskoistočnoj regiji, prenosi N1.

Naime, Hamasovi militanti ubili su više od 1300 Izraelaca u svom napadu na zajednice u južnom Izraelu 7. oktobra. Zdravstvene vlasti u pojasu Gaze, s druge strane, objavile su da je najmanje 3000 ljudi ubijeno u 11-dnevnom izraelskom bombardiranju koji je uslijedio nakon napada.

Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. novembra, a odluka o mjestu na kojem će se utakmica igrati tek treba biti donesena.

“Zbog onoga što se trenutno događa, sve je to prilično zastrašujuće. Očito nismo u toku sa svime što se događa na sigurnosnom polju na Bliskom istoku i nema sumnje da je vlada više u tome nego mi. Stoga nam pomozite kako bi odluka bila sigurna. Moramo biti sigurni”, rekao je Arnold.

Australija je u utorak pobijedila Novi Zeland 2:0 u prijateljskoj utakmici u Londonu, njihovoj posljednjoj utakmici prije otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Bangladeša u Melbourneu 16. novembra.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.