13.11.2023. 9:12
0
Fudbaler Izraela nije štedio Kosovo: Šta je ovo bilo? Po meni, više svinjac...
FOTO: AFP
Kosovo je pobijedilo Izrael 1:0 u Prištini u odgođenoj utakmici kvalifikacija za Euro.

Kosovo je pobijedilo Izrael 1:0 u Prištini u odgođenoj utakmici kvalifikacija za Euro.

Meč se nije igrao u oktobru, kad i svi ostali, jer je tada eskalirao rat Izraela i Palestine, pa je odgođen za novembar. Bila je to kontroverzna utakmica zbog niza razloga.

Izrael je zbog znanih okolnosti u fokusu svjetske javnosti, a njegov gol na ovoj utakmici branio je Omri Glazer, golman Crvene zvezde. Srbi ne priznaju Kosovo i nisu htjeli da im golman tamo brani bojeći se i da bi mogao biti u opasnosti kao igrač srpskog prvaka u neprijateljskom okruženju.

Zbog svega navedenog meč se pratio s velikom pažnjom i jednako takvim mjerama sigurnosti.

Prije meča Kosovari su zviždali prilikom intoniranja izraelske himne. Zatim je počeo meč i to na terenu koji je više izgledao kao oranica nego fudbalsko igralište. Očito loša drenaža na stadionu Fadil Vokrri učinila je da ova utakmica bude na rubu regularnosti.

Eran Zahavi (36), legenda Izraela i najbolji strijelac u historiji reprezentacije s 33 gola, bio je ogorčen nakon poraza na takvom travnjaku.

"Ovo je više svinjac, nego fudbalski teren. Znali smo da će neće biti lako u takvoj situaciji i nismo uzeli bodove."

Izrael do kraja novembra mora igrati još tri utakmice i to protiv Švicarske i Rumunije, rivala za direktni plasman na Euro.

"Dat ćemo sve od sebe protiv Rumunije i Švicarske, šanse nam se nisu smanjile. Večeras ovdje nije bilo fudbala. Mi smo navikli na normalne uslove. Bilo je teško pokazati jednostavne stvari. Moramo pobijediti Rumuniju i uzeti bodove Švicarskoj", dodao je Zahavi.

Trenutno te reprezentacije drže prva dva mjesta i trećeplasiranim Izraelcima bježe pet, odnosno četiri boda.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.