13.11.2023. 10:04
0
Trener Herthe prokomentarisao odluku Harisa Tabakovića da zaigra za BiH
FOTO: hertha
Pal Dardai, trener Herthe, u razgovoru za njemačke medije se, između ostalog, dotakao i novopečenog reprezentativca BiH, Harisa Tabakovića.

Napadač berlinske ekipe je dobio poziv selektora Save Miloševića za posljednje dvije utakmice Zmajeva u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se igra sljedeće godine u Njemačkoj. 

Dardai je poručio kako je dobar trener jer je od Tabakovića napravio reprezentativca, te je istakao kako zasluge za to idu i sportskom direktoru što ga je doveo u Herthu, prenosi Sport1.

- Veoma sam dobar trener jer sam napravio od njega reprezentativca. Također, zasluge idu sportskom direktoru što ga je doveo, kazao je Dardai.

On je potom prokomentarisao odluku Tabakovića da igra za reprezentaciju BiH, pa je dodao kako je to bio njegov san da nastupa za Zmajeve.

- Uvijek je sanjao da zaigra za reprezentaciju. Podržavamo ga i sretni smo što smo mu bar malo pomogli u tome. Postigao je mnogo golova i radi zaista dobar posao za naš tim. Također, pomaže i u defanzivi, poručio je Dardai.

Podsjetimo, ove sezone za Herthu, gledajući sva takmičenja, Tabaković je odigrao 14 utakmica. Postigao je 12 pogodaka, dok je zabilježio četiri asistencije. 

Također, vrijedi spomenuti kako će Zmajevi u novembru odigrati posljednje dvije utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvo će u četvrtak u gostima snage odmjeriti protiv Luksemburga, dok će tri dana kasnije u Zenici na Bilinom polju dočekati Slovačku.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.