18.11.2023. 22:39
0
Francuska se iživljavala nad Gibraltarom: Mbappe postigao gol sa centra
Nogometaši reprezentacije Francuske demolirali su Gibraltar rezultatom 14:0 u susretu devetog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2022. godine.

Francuzi su na samom početku u trećoj i četvrtoj minuti došli do dva gola. Prvi je sam sebi pospremio u mrežu igrač Gibraltara Santos, dok je ekspresno Thuram udvostručio vodstvo.

U prvom poluvremenu još su pogađali: Zaire-Emery (16'), Mbappe (30'), Clauss (34'), Coman (36'), Fofana (37').

Drugo poluvrijeme nije bilo ništa bolje po reprezentaciju Gibraltara. Dalje su nastavili niz: Rabiot (64'), Coman (66'), Dembele (73'), Mbappe (75' i 82').

Šlag na tortu stavio je Giroud za konačnih 14:0.

Francuska je tako upisala sedmu pobjedu i osvojila 21 bod, te je neporažena u ovim kvalifikacijama.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.