20.11.2023. 19:58
0
Veliki problem za Manchester City: Bivša zvijezda ''Građana'' pokrenula višemilionsku tužbu
FOTO: X
Francuski defanzivac Benjamin Mendy (29) pokrenuo je višemilionsku parnicu protiv Manchester Citjya zbog neisplaćenih plata.

Naime, Mendy je podnio tužbu Tribunalu za zapošljavanje zbog, kako je navedeno, neovlaštenih odbitaka od plata. Francuz je ranije ove godine oslobođen pojedinačnih optužbi za silovanje i pokušaj silovanja.

Oslobađajuće presude uslijedile su nakon što ga je porota u januaru oslobodila optužbi za šest navodnih silovanja i jednog pokušaja seksualnog napada.

Mendyjeva nogometna karijera stavljena je na čekanje više od dvije godine nakon što je optužen da je napao dvije žene tokom zabave za vrijeme koronavirusa u njegovoj vili u Cheshireu.

Pet dana nakon oslobađajuće presude vratio se profesionalnom nogometu u dresu francuskog prvoligaša Lorienta, a debitovao je u septembru.

Međutim, Mendy sada traži vraćanje plata koje mu duguju do ljetošnjeg isteka ugovora, prenosi Sky Sports News.

(M.Lj.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.