23.11.2023. 18:23
0
Ko je novi trener koji stiže u Bayern?
FOTO: Facebook
Xabi Alonso (41) radi sjajan posao kao trener Bayer Leverkusena. Njemački klub preuzeo je prije godinu dana, a u 54 utakmice ima 33 pobjede, 11 remija i deset poraza. Trenutno je njegov Bayer prva ekipa Bundeslige i vodeća u svojoj grupi Europa lige, a uz to igra i atraktivan fudbal s puno napadačkih akcija.

Alonsa se smatra jednim od najboljih mladih trenera svijeta i već postoje kombinacije po kojima bi naslijedio Carla Ancelottija u Real Madridu na kraju ove sezone. Alonsa prati i Bayern, koji nije najzadovoljniji radom Thomasa Tuchela. Španski El Chiringuito tvrdi da su Alonso i Bayern postigli dogovor za sljedeću sezonu. Navodno njemački prvak želi započeti novu eru s hit-trenerom.

Xabi Alonso proslavljeni je španski veznjak koji je u karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti. Igrao je za Real Sociedad, Eibar, Liverpool, Real Madrid i Bayern, a za Španiju je odigrao 114 utakmica i zabio 16 golova. U trenerskoj karijeri vodio je Realovu mladu kipu te B momčad Real Sociedada, iz koje je došao u Leverkusen, prenosi Raport.

(M.Lj.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.