28.11.2023. 14:33
0
Gavi operisan, propušta Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre
Mladi fudbaler Barcelone, Gavi, uspješno je operisan danas u Barceloni. Zbog teške povrede koljena propustit će ostatak sezone

Jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa, Barcelonin Gavi, uspješno je podvrgnut operativnom zahvatu.


Fudbalska reprezentacija Španije se plasirala na Evropsko prvenstvo, no posljednja utakmica i pobjeda nad Gruzijom je ostala u sjeni Gavijeve povrede.."
Naime, u 26. minuti je Gavi morao napustiti teren nakon što je pao na travnjak bez kontakta s loptom ili protivnikom i počeo se previjati od bolova.


Bilo je jasno da se radi o težoj povredi, naknadni detaljni pregledi su ustanovili da je doživio rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog koljena i povredu lateralnog meniskusa.


Iako u posljednjih nekoliko dana nije bilo previše informacija o njegovom zdravstvenom stanju, iz Barcelone su danas objavili da je Gavi uspješno operisan te da je zapravo počeo proces njegovog oporavka.


Da li će Gavi ikada biti onaj pravi?


Naravno, ova povreda će usporiti njegov nogometni put, no dobro je što je operativni zahvat prošao po planu, što su potvrdili i iz Barcelone.


"Danas je igrač naše prve ekipe Gavi uspješno podvrgnut operativnom zahvatu napuknutog prednjeg križnog ligamenta desnog koljena.
Imao je i nekoliko šavova na meniskusu. Operaciju je izveo dr. Monllau pod nadzorom klupske medicinske usluge u Hospital de Barcelona", naveli su iz španskog kluba.


Nešto više detalja o samom operativnom zahvatu donijeli su španski mediji koji tvrde da će Gavi s terena odsustvovati osam do devet mjeseci.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.