1.12.2023. 13:55
0
MUP HNK demantira: Policija tvrdi da Ultrasi nisu napali navijače Širokog Brijega
Grupa navijača Nogometnog kluba Široki Brijeg, koja se vraćala s utakmice u Foči, napadnuta je u srijedu navečer kod Mostara.

U napadu nije bilo povrijeđenih, ali su oštećena tri vozila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) tada su objavili da je oko 19.50 sati Policijska uprava Mostar obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muškaraca tuče i pali baklje.

Na mjesto događaja, dodaje se, izašla je policija i zatekli osam navijača, tzv. "Škripara" iz Širokog Brijega, koji su se vraćali s utakmice u Foči.

Isti su izjavili da su napadnuti od strane 30 do 40 navijača Ultrasa (navijači Zrinjskog iz Mostara) koji su im pregradili put vozilima i nakon toga ih napali.

No, iz MUP-a HNK sada demantiraju da je bilo riječ o Ultrasima.

"Vezano za incident na Vardi, kada su napadnuti navijači NK Široki Brijeg, greškom je u biltenu objavljena neutvrđena informacija, kako su napadači pripadnici navijačke skupine Ultrasi", objavio je MUP HNK.

U navedenom napadu je učestvovala nepoznata grupa mlađih lica, dodaju iz ministarstva.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.