7.12.2023. 20:30
0
Neugodno iznenađenje na treningu Željezničara za navijače "Plavih": Po naredbi Al Tuwajirija, navijači nisu mogli gledati trening
FOTO: Sportske.ba
Iznenađenje je dočekalo malobrojne navijače Želje koji su došli da pogledaju trening prvog tima na pomoćnom terenu iza zapadne tribine. Šef sigurnosti Erdijan Dino Pekić ljubazno je zamolio grupicu navijača da napusti malu tribinu, jer je tako “naredio” šef stručnog štaba Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Tako je nakon dugo vremena neko zabranio gledanje treninga Plavih. Godinama, pa i decenijama su se na tih nekoliko stepenica okupljali najzagriženiji navijači, kojima su utakmice bile mala doza adrenalina, pa su u tih sat i pol vremena crpili nove količine sreće i ljubavi koju su im pričinjavali njihovi ljubimci.

Zato su ostali van sebe kada su morali da napuste prostor pored terena. Nisu ih spriječili da se grupišu ponovo između sjevera i zapada, prije velike kapije, da pogledaju trening do kraja.

Saudijski trener i njegov stručni štab uveli su novo pravilo, valjda se bojeći da se treninzi špijuniraju. Obično su se treninzi iza zatvorenih vrata, kada su se uigravale kombinacije i akcije, održavali na glavnom terenu.

I da se razumijemo, Abdulhakeem Al-Tuwaijri ima apsolutno pravo da zatvori treninge i apeluje na diskreciju. Rijetko gdje u svijetu je dozvoljeno da se prate treninzi prvih ekipa, izuzev u rijetkim prilikama.

Odavno u Želji imaju plan da se podigne ograda visoka barem četiri metara oko pomoćnog terena, po uzoru na evropske klubove. Tako bi ekipa imala neophodni mir i bila bi sakrivena od radoznalih pogleda, pišu Sportske.ba.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.