9.12.2023. 8:02
0
Premijer liga BiH: Sarajevo dočekuje GOŠK, Borac favorit protiv Zvijezde 09
FOTO: FK SARAJEVO
Tri susreta 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu na rasporedu su danas.

Program počinje u 13 sati utakmicom koju će u Modriči odigrati Sloga i Posušje. Ujedno, ovo je jedini meč ove dionice koji neće biti emitovan u direktnom TV prijenosu.

U istom terminu lider Borac gostovat će u Ugljeviku kod ekipe Zvijezde 09. Banjalučani su favoriti, iako, ne treba otpisati ni Zvijezdu koja je u prošlom kolu savladala aktuelnog prvaka Zrinjski sa 2:1.

No, teško je očekivati da nešto slično mogu ponoviti i protiv Borca koji je ove sezone potpisao samo jednu kapitulaciju, na otvaranju sezone protiv Želje na Grbavici.

Od 16 sati na Koševu će igrati Sarajevo i GOŠK. Bordo tim je favorit, a nema pravo na kiks ukoliko želi zadržati priključak za vrhom tabele. Izabranici trenera Simona Rožmana pali su na četvrto mjesto nakon što je Velež sinoć savladao Željezničar na Grbavici.

Parovi, sudije i satnica: 

13 sati:
Sloga - Posušja (sudija: Aleksandar Njegomirović, bez TV prijenosa)
Zvijezda 09 - Borac (Sabrija Topalović, Arena Sport TV)

16 sati: 
Sarajevo - GOŠK (Mirza Kazlagić, Arena Sport TV).

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.