9.12.2023. 17:53
0
Premijer liga BiH: Sarajevo na Koševu uvjerljivo savladalo GOŠK-a
Fudbaleri Sarajeva savladali su GOŠK u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel na Koševu riješen je u drugom poluvremenu - 3:0, kada su mežu gostiju pogađali Nemanja Anđušić, Renan Oliveira i Hamza Čataković.

U prvom poluvremenu bolje prilike imali su gosti - u oba slučaja Nihad Šero. prvo je njegov pokušaj odbranio Rogić, a u sudijskoj nadoknadi prvog dijela ofanzivac GOŠK-a nije uspio ubaciti loptu u mrežu sa samo dva metra.

S druge strane, kada je Sarajevo u pitanju, najčešće je u prvom dijelu prijetio Ajdin Hasić, no njegove nišanske sprave nisu bile podešene. Treba izdvojiti i pokušaj Radovića, kada je lopta otišla za malo pored gola.

U nastavku meča Sarajevo je povelo praktično iz prve prilike. Hasić je izveo korner, Bobić odbranio udarac Aničića, a u nastavku akcije Anđušić gotovo iz mrtvog ugla šalje loptu pod prečku.

Pitanje pobjednika riješeno je u 78. minuti. Hasić je majstorski uposlio Renana Oliveiru, koji je izašao sam na golmana GOŠK-a i rutinski pogodio za 2:0. Goste je potopio rezervista Hamza Čataković golom u 84. minuti za 3:0.

Standings provided by Sofascore

Sarajevu je ovo prva prvenstvena pobjeda nad timom iz Gabele na Koševu nakon 11 godina posta. Posljednji put Bordo tim je na našem najvećem stadionu savladao GOŠK 2. septembra 2012. godine.

(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.