9.12.2023. 20:44
0
Serija A: Magija Muriela za pobjedu Atalante protiv Milana
Uzbudljiva subota na stadionima širom Evrope nastavljena je večeras na Gewiss stadionu u Bergamu gdje je u derbiju Serie A domaća Atalanta dočekala tim Milana.

Nakon sjajne fudbalske predstave, mnoštvo prilika, golova, konačan rezultat na semaforu je bio 3:2 za Atalantu koja je do pobjede došla u dramatičnom finišu.

Počelo je ofanzivno s obje strane i sve je nagovještavalo da bi u Bergamu mogla biti fudbalska poslastica, na kraju je tako i bilo.

Do prvog gola se ipak čekala 38. minuta. Akcija Atalante, Koopmeiners je uposlio Lookmana koji pogađa za 1:0.

Kada se činilo da se na poluvrijeme ide s vodstvom tima iz Bergama, Rossoneri se ipak spašavaju. U trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Giroud koristi dodavanje Florenzija i pogađa za 2:2.

U nastavku slična igra na terenu, a Atalanta dolazi do vodstva u 55. minuti. Za 2:1 ponovo je pogodio večeras sjajni Lookman, asistirao De Ketelaere.

Imala je nakon toga Atalanta nekoliko prilika da završi utakmicu, ali izostala je realizacija.

Milan se nije predavao i uspjeva kazniti domaćine za propuštene prilike. Pulišić u 80. minuti dodaje Joviću, a fudbaler iz Srbije pogađa mrežu golmana Mussoa za 2:2.

Moglo je biti još golova, propustila su oba tima po jednu dobru priliku do kraja utakmice preko Pulišića i Koopmeinersa, a onda drama u trećoj minuti sudijske nadoknade. Calabria je dobio crveni karton, tačnije drugi žuti i Milan je ostao s igračem manje, a Atalanta to koristi u petoj minuti sudijske nadoknade kada je Muriel na asistenciju Miranchuka efektnom golčinom petom pogodio za 3:2 i trijumf tima iz Bergama.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.