7.1.2024. 13:32
0
Prije tačno 13 godina Edin Džeko potpisao za Man. City
Na današnji dana prije 13 godina je reprezentativac BiH, Edin Džeko, potpisao za Manchester City, a tog trenutka su se Građani prisjetili na svom Facebook profilu.

Naime, 7. januara 2011. godine, bh. napadač je potpisao za klub sa Etihada, a u redove Građana je stigao iz Wolfsburga za 32 miliona eura. Bilo je to jedno od najvećih pojačanja Man. Cityja te godine.

Dijamant je sa Građanima dva puta bio prvak Engleske, te je još osvojio i FA Cup (sezona 2010/2011), League Cup (2013/2014) i FA Community Shield (2012. godine).

Jedna od najboljih Džekinih partija u dresu kluba sa Etihada je bila ona u pobjedi protiv Tottenhama rezultatom 5:1, kada je bh. napadač postigao četiri pogotka, a Građane je napustio 2015. godine. Također, postigao je gol u sudijskoj nadokandi u utakmici protiv QPR-a, kada je Man. City osvojio titulu šampiona Engleske u maju 2012. godine.

Nakon Cityja, Džeko je nastupao za Romu i milanski Inter, a sada je član turskog Fenerbahčea. Ujedno, jedan je od najboljih golgetera u historiji evropskog fudbala.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.