9.2.2024. 19:53
0
Fudbalsko čudo, porijeklom iz BiH, izabralo reprezentaciju Hrvatske
Oliver Lukić, fudbaler austrijskog RB Salzburga i jedan od najvećih talenata svjetskog fudbala, dobio je dozvolu FIFA-e da dres austrijske reprezentacije zamijeni hrvatskim.

Lukić je nedavno bio u sjedištu HNS-a zajedno s ocem i mentorom, kada su ga primili čelnici Saveza predvođeni Marijanom Kustićem, pišu Sportske novosti. 

On je tamo ponovio želju da zaigra za Hrvatsku, a nije bilo prepreka jer njegov otac, Oliver, ima hrvatsko državljanstvo. 

Inače, njegov otac je iz Konjica, gdje je živio do 12. godine, dok je majka Daliborka iz okolice Tuzle. 

- U Austriji živim od 12. godine kad sam stigao s roditeljima. Samohrani sam otac, razveo sam se kad su Oliveru bile dvije godine i sve je vrijeme sa mnom. Sa mnom je odrastao - kazao je svjoevremeno Valentin Lukić.

Ovaj veznjak se nalazi na Guardianovoj listi 60 najvećih talenata, a trenutno igra u drugoj austrijskoj ligi za Lifering, te za RB Salzburg u omladinskoj Ligi prvaka. 

Austrijancima nije bilo svejedno zbog gubitka "austrijskog wunderkinda", kako su ga nazivali tamošnji mediji, te su s popriličnim negodovanjem tu vijest prenijeli.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.