14.2.2024. 10:34
0
Zlatan Ibrahimović se od aktivnog igranja nogometa oprašta u junu
Zlatan Ibrahimović (42) će 8. juna u Stockholmu protiv Srbije igrati zadnji meč bogate karijere.

To je otkrio Srpski nogometni savez: “Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Srbije verificirali su ugovore za odigravanje prijateljskih utakmica u sklopu priprema za Euro 2024.

Igrat ćemo s Rusijom (21. marta), Kiprom (25. martom), Austrijom (4. juna) i Švedskom (8. juna). Posebno nam imponira činjenica da će se na utakmici u Stockholmu od aktivnog igranja oprostiti zvijezda europskog i svjetskog nogometa Zlatan Ibrahimović”, objavio je FSS. 

Zlatan je u junu prošle godine u Milanu zaključio igračku karijeru kao nogometaš tog kluba. Za četiri mjeseca će to napraviti i kao reprezentativac Švedske u zadnjem nastupu kao nogometaš. Ibra je za Švedsku odigrao 122 utakmice, po čemu je peti u historiji. No po broju golova je daleko najefikasniji sa 62 gola. 

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.