25.2.2024. 20:09
0
Serija A: Inzaghijeva mašina ne staje. Sada pobijedili Lecce sa 0:4
Prvoplasirana ekipa Intera u okviru 26. kola italijanske Serie A, gostovao je kod Leccea i pitanje pobjednika riješio nakon sat vremena igre. Konačan rezultat bio je 0:4.

Inter je na ovo gostovanje stigao sa nizom od 11 utakmica bez poraza i nakon pobjede nad Atletico Madridom, dok je domaćin u prethodna dva susreta Serie A poražen. Lecce je zadnji put na domaćem terenu protiv Intera slavio prije gotovo 24 godine.

Gosti su već u 15. minuti stigli do vodstva, a strijelac je bio Lautaro Martinez, a već početkom drugog poluvremena Inter u dvije minute rješava sve dileme oko pobjednika današnjeg susreta, prvo je Frattesi pogodio u 54. minuti, a nakon njega i Lautaro Martinez postiže svoj drugi gol na meču i svoj 22. gol u Seriji A ove sezone.

Gosti se nisu zaustavili na 0:3, nego su u 66. minuti nakon kornera i centaršuta Di Marca, golom Stefana de Vrija stigli do ubjedljivih 0:4.

Inter je i ovom pobjedom potvrdio ozbiljnu kandidaturu za šampionsku titulu, prvi su na tabeli sa osam bodova prednosti i utakmicom manje u odnosu na prvog pratioca, Juventus. Lecce će se do kraja sezone boriti za opstanak, a trenutno imaju četiri boda prednosti u odnosu na ekipu koja se nalazi na mjestu koje vode u Seriju B.

Standings provided by Sofascore


(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.