13.3.2024. 9:27
0
Utakmice Kupa BiH: Sarajevo i Borac na Koševu, Zrinjski ovjerava prolaz
FOTO: FK SARAJEVO
Još dvije utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine bit će odigrane danas, a u centru pažnje je svakako derbi Sarajeva i Borca koji se igra na Koševu od 17:30.

Borac traži prolaz dalje i nastavak utrke za dvostruku krunu ove sezone, dok je Kup jedina nada Bordo timu da ove sezone može osvojiti trofej.

Prvi meč odigran na Gradskom stadionu u Banjaluci završen je rezultatom 0:0, što je bio već treći remi ova dva tima u isto toliko utakmica ove sezone.

Trener FK Sarajevo Simon Rožman najavio je revanš meč četvrtfinala Kupa BiH u kojem njegov tim dočekuje banjalučki Borac.

"Znamo sve jedni o drugima, mora se naglasiti da smo mi jedini u ovoj ligi koje oni nisu pobijedili tako da očekujem da će biti jako neizvjesno. Vjerujem da ćemo imati podršku, navijači su nam dali vjetar u leđa što može biti presudno u meču koji će biti jako neizvjestan", započeo je Rožman, te nastavio:

"Imamo tri male sitnice oko igrača tako da ćemo danas nakon treninga odlučiti ko će početi. Imamo strategiju napravljenu, vjerujemo u ekipu, posljednja utakmica je pokazala mnogo dobrog, žao mi je zbog igrača što nas nije nagradilo, ali sam sadržaj je bio dobar. Mislim da smo mi ti koji možemo njima stati na put i sve utakmice su bile dobre, na kraju bih htio da odluči nogomet, a ne neke druge stvari na koje ja kao trener i moji igrači ne možemo utjecati".

Rožman je poručio da je Borac disciplinovana ekipa, a posebno je istakao Jovu Lukića i Zorana Kvržića.

"Jako disciplinovana ekipa u fazi odbrane, teško ih je probiti dva na dva, vidi se njihovo samopouzdanje u odbrani. Mislim da se ističe Lukić kao target man, a i Kvržić je lider ekipe. Mislim da su i neke druge stvari utjecale da ne napravimo dobar rezultat. Ja sam pogledao utakmice sa stručnim štabom i sve smo analizirali, ali se pita i suparnik", dodao je Rožman.

Marinović: Puni smo samopouzdanja

"Poslije utakmice sa Zrinjskim nismo imali puno vremena i najviše smo se fokusirali na oporavak igrača. Smatram da nema nekih velikih nepoznanica. Dobro znamo kako Sarajevo igra, a i oni su upoznati sa nama. Mi smo u dobroj formi, u dobrom smo ritmu. Pokazali smo to i protiv Zrinjskog. U ekipi vlada odlično raspoloženje, puni smo sampouzdanja i želimo da ostvarimo svoj cilj", rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Od 15:30 u Mostar će Zrinjski dočekati federalnog prvoligaša ekipu Jedinstva i branit će prednost od 1:0 iz prvog meča kada su trijumfovali u gostima u Bihaću.

Zrinjski je veliki favorit u ovom meču i sve osim prolaza bila bi velika senzacija.

- srijeda:
Mostar, 15.30: Zrinjski - Jedinstvo (prvi susret 1:0)
Sarajevo, 17.30: Sarajevo - Borac (0:0)

- četvrtak:
Mostar, 16.00: Velež - Široki Brijeg (1:2). 

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.