18.3.2024. 20:59
0
Savo Milošević: Vjerujem da će se igračima dopasti novi model. Pjanić je velemajstor
Selektor Savo Milošević (50) u razgovoru za državnu televiziju BHT 1 najavio je duel protiv Ukrajine.

“Često čujemo kritike da igrači igraju lošije za reprezentaciju nego što igraju u klubovima. Npr. i Pjanić je često na meti kritika, a radi se o jednom fudbalskom velemajstoru”.

“Dovoljne su male promjene u postavci da igrač ne može u reprezentaciji pokazati ono što pokazuje u klubu. Nakon svega što smo vidjeli, pred igrače ćemo staviti novi model za koji se nadamo da može izvući najbolje. Vjerujem da će se i igračima dopasti ovaj model” rekao je Milošević.

“Ipak najvažnije je ono što se dešava od trenutka kada sudija da znak za početak utakmice. Kako će reagovati igrači, ali i mi u stručnom štabu. Naravno da je sve to teško i izazov, ali sa igračima razgovaram u tom pravcu da su izazovi tu da ih pobijedimo kako bi bili bolji i uspješniji” rekao je između ostalog selektor.

“Sve je ovdje fenomenalno, možemo biti zadovoljni jer nema povreda. Bilbija i Pirić imaju lakše povrede, ali to će biti ok. Našu šanse protiv Ukrajine vidim u disciplini i prekidima. Neću spominjati domaći teren, to se podrazumijeva da je neka prednost. Ovakva utakmica se dešava jednom u životu.”

“Mi smo trenirali i u Trening centru u Zenici, tako da ne vidim problem gdje treniramo, ne razmišljamo o tim stvarima. Ovo je bitna utakmica za Edina Džeku, on ima 38 godina i ima šansu da ode i na EURO. Utakmica neće biti lagana, ali sve se to može dobiti uz veliku želju i borbu. Ja sam puno pričao da moramo zaslužiti neke stvari, moramo biti spremni da nam se u ovoj utakmici sve vrati što smo ranije propustili.

Svi znamo šta treba radimo. Fokusirani smo i znamo šta hoćemo, iskreno se nadam da će to biti dovoljno”.

BiH dočekuje Ukrajinu u polufinalu baraža za EURO 2024 u četvrtak navečer u Zenici.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.