18.4.2024. 21:39
0
Konferencijska liga: Fiorentina i Aston Villa prvi polufinalisti
Nakon remija u prvoj utakmici bez golova između Viktorije iz Plzena i Fiorentine, italijanska ekipa je večeras na stadionu Artemio Franchi nakon produžetaka bila bolja od češke ekipe za plasman u polufinale Konferencijske lige.

Iako nije bilo golova tokom 90 minuta večerašnjeg susreta, vrijedi izdvojiti situaciju iz 66. minute, kada je Viktoria Plzen ostala sa igračem manje na terenu, budući da je Cadu zaradio direktan crveni karton zbog grubog prekršaja nad protivničkim fudbalerom.

S obzirom na to da nije bilo pogodaka u regularnom dijelu ovog meča, otišlo se u produžetke gdje je Fiorentina uspjela u 92. minuti da dođe do vodstva preko Gonzaleza, a u 108. minuti je na 2:0 povisio Biraghi za konačan rezultat ovog meča.

Fiorentina - Viktoria Plzen 2:0 nakon produžetaka (Gonzalez 92‘, Biraghi 108‘).

U drugoj utakmici između Lillea i Aston Ville, koja se večeras igrala od 21 sat na stadionu Pierre-Mauroy, konačan rezultat poslije penal serije je glasio 3:4. 

Domaći sastav je poveo u 15. minuti, a strijelac vodećeg gola za svoju ekipu je bio Yazici i sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom poluvremenu, tačnije u 68. minuti, Andre je pogodio za 2:0.

Kada se činilo da će francuska ekipa ostvariti pobjedu, u 87. minuti gol za Aston Villu i smanjenje rezultata na 2:1 je postigao Cash, a sa obzirom na to da je u prvom meču rezultat bio 2:1 za klub sa Villa Parka, otišlo se u produžetke.

U produžecima nije bilo, kako uzbuđenja, tako ni golova, pa se otišlo u izvođenje penala gdje su se bolje snašli igrači igrači Aston Ville, koji su ostvarili plasman u polufinale Konferencijske lige.

Lille - Aston Villa 2:1 (ukupno 3:3, na penale 3:4).

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.