19.4.2024. 8:45
0
Sergej Barbarez bi danas trebao biti predstavljen za novog selektora BiH
Izvršni odbor FS Bosne i Hercegovine danas bi trebao donijeti odluku o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Nakon višegodišnje inicijative navijača, čini se da je konačno došlo vrijeme da miljenik javnosti u BiH konačno preuzme selektorsku poziciju Zmajeva.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH danas je u 15:30 zakazao sjednicu na kojoj će Barbarez biti potvrđen kao novi selektor BiH.

Nakon sjednice, zakazano je i predstavljanje novog selektora na konferenciji za medije od 17 sati, također u Sarajevu, u prostorijama FS BiH. Tada se očekuje i prvo obraćanje Barbareza kao selektora Zmajeva, ali i predsjednika Fudbalskog saveza BiH Vice Zeljkovića.

Barbarez bi trebao dobiti višegodišnji ugovor s Fudbalskim savezom BiH, a danas bi trebala biti imenovana i ekipa koja će sarađivati s legendarnim kapitenom. Radi se mahom o proslavljenim reprezentativcima BiH koji su u godinama prije nas ostavljali srce u dresu Zmajeva.

I sam Barbarez je potvrdio da želi preuzeti reprezentaciju BiH te ćemo vidjeti kako će se snaći na selektorskoj poziciji, pošto se tim poslom još uvijek nije bavio.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka. Za reprezentaciju BiH je debitovao 14. maja 1998. godine protiv Argentine, a posljednji susret odigrao je 7. oktobra 2006. godine u Moldaviji.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen. Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.