17.6.2024. 8:06
0
Piksi: Ovo nije bio plan, ova ekipa može mnogo
Na Veltins Areni u Gelsenkirchenu Engleska je u prvom kolu grupe C s 1:0 pobijedila Srbiju. Gol za pobjedu postigao je Jude Bellingham u 13. minuti.

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi ponajviše branili i izgledali defenzivno. Ali, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka Eura, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji protivnik u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli zabiti.

Nakon utakmice, tužan zbog poraza, ali ponosan zbog dojma, bio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Isfrustriranost postoji kada izgubite utakmicu. To nije bio plan. Plan je bio totalno nešto drugo, a to je da pobijedimo. Odigrali smo hrabro, moćno, nismo se prepali osim u prvih 15 minuta kad smo svjesno dali loptu Englezima. Stajali smo dobro u zoni. Mislim da su i izmjene u drugih 45 minuta pridonijele da igramo dobro.

Bili smo mirni, igrali smo pas igru i natjerali smo Engleze da se brane, moramo biti ponosno na ono što smo pokazali. Rezultat je negativan, ali što da radimo, idemo dalje. Nemamo se čega sramiti. Na idućoj utakmici puno toga ćemo pokazati", rekao je Stojković.

Srbija u četvrtak igra protiv Slovenija od 15 sati.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.