26.6.2024. 12:55
3
Kako se u RS-u pratilo ispadanje Srbije sa Eura: "Ja sam u Sarajevu navijao, iza mene zviždali"; Tegeltija na ivici suza u objavama na X-u; "Bošnjak" Šulić ogrnut zastavom
Reprezentacija Srbije je već nakon grupne faze okončala svoj nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj.

S obzirom na rezultat u drugom meču iz iste grupe, odnosno, onom Engleske i Slovenije koji nije tekao povoljno po komšije, "Orlovima" je bila potrebna pobjeda za prolaz u osminu finala.

Na koncu, to nisu uspjeli ostvariti, jer su protiv Danske odigrali vrlo lošu utakmicu, uz kasno buđenje, i nekoliko prilika pred kraj meča.

Odlučujući meč susjedne Srbije protiv Danaca, se, naravno, pratio i u Bosni i Hercegovini. 

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik, je pratio meč u banjalučkoj dvorani Borik, ogrnut zastavama Srbije i RS-a.

U društvu sa njim su bili državni ministar finansija Srđan Amidžić, te predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i direktor UKC RS-a Vlado Đajić, ali i direktor dvorane Nenad Talić. 

Prvo je Dodik objavio fotografiju reprezentativaca Srbije uz poruku: "Večeras smo svi uz Srbiju! Želimo da pobijedi! Srbija i Srpska su uvijek zajedno. I zato naprijed naši 'Orlovi'".


Potom je objavio još nekoliko fotografija iz Borika uz opis: "Svi smo uz Srbiju".


Na Instagram nalogu lidera SNSD-a objavljeno je i par storyja iz banjalučke dvorane. Na jednom Dodik daje izjavu na poluvremenu utakmice, te kaže kako očekuje pobjedu od 1:0.

Na drugom storyju se može vidjeti kako se Borikom uzvikuje "Srbija, Srbija", a onda kadar dolazi do Đajića, koji je u apsolutnom transu, te nekontrolisano maše sa tri prsta, te završava kadrom Dodika koji energično uzvikuje ime susjedne države. 

Na kraju je objavio snimak druženja sa, kako je napisao, "najmlađim navijačima Srbije".


Lider opozicionog PDP-a i državni parlamentarac Branislav Borenović, meč Srbije je pratio uživo u Munchenu.

Na jednoj fotografiji je objavio kako se navijači slikavaju sa njim na trgu, a u drugoj sa stadiona poručuje: "Idemo" uz zastave Srbije.


Milanu Tegeltiji, savjetniku predsjednika RS-a teško je palo ispadanje Srbije.

"Treba sebi priznati, mi smo vrlo osrednja, vrlo prosječna fudbalska nacija i naš domet je da se plasiramo na evropska i svjetska prvenstva, budemo tu prisutni i završimo takmičenje u grupi, ako nas nekad slučajno neka velika sreća ne pogleda. To ni Guardiola ne može promjeniti", napisao je nakon meča Tegeltija.
Sudeći prema današnjoj objavi, Tegeltija je i dalje pod utiskom ispadanja.

"Da smo natprosječna nogometna nacija, ne bismo bili tek na 32. mjestu FIFA-ine rang liste, stadioni u domaćem prvenstvu bili bi puni na svakoj utakmici, ne bi smo čekali 24 godine da zaigramo na Evropskom prvenstvu i ne bi nam najveći uspjeh bio star bezmalo 100 godina", napisao je. 


Čak je i "bošnjački" ministar iz RS-a podržao Srbiju.

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma RS-a, koji se izjašnjava kao Bošnjak, u društvu je pratio meč "Orlova", ogrnut njihovom zastavom. 



Kao što smo već pomenuli, Vlado Đajić je rame uz rame sa Dodikom pratio meč. Na svom Instagram profilu je objavio više fotografija iz dvorane Borik.

Ministar Amidžić je uz fotografiju pred meč Srbije napisao: "Naprijed Orlovi! Prepun Sportski centar Borik i večeras svim srcem uz Srbiju!". 

Na opšte iznenađenje, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na svojim društvenim mrežama nije objavljivao ništa vezano za meč Srbije. Barem kada je riječ o ovom meču Srbije, budući da je kada su "Orlovi" remizirali sa Slovenijom objavio video iz dvorane Borik uz poruke podrške susjedima.

Previše glasna oko meča nije bila ni državna parlamentarka Sanja Vulić. Ona je tek podijelila na svom Instagram storyju fotografiju koju je objavio Milorad Dodik pred utakmicu.



Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, očito razočaran, podijelio je jutros na Instagram storyju isječak svog gostovanja od prije nekoliko dana gdje je govorio o (ne)borbenosti reprezentativaca Srbije.

"Skoči, pogini ako treba, nek' te iznesu sa terena. Daj jednom učini nešto za ovu naciju. Mi se tamo tresemo, ja sam u Sarajevu navijao, iza mene zvižde što navijam za Srbiju. Oni ne mogu da igraju na jednom mirno terenu 90 minuta", kazao je Nešić.


(Ajdin B.)
3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.