26.6.2024. 14:49
0
Roberto De Zerbi je novi trener Marseillea
Italijanski stručnjak i dosadašnji menadžer Brightona, Roberto De Zerbi, novi je trener Olympique Marseillea.

Dogovor između dvije strane je ranije postignut, no potpisivanje ugovora je odgođeno zbog klauzule u njegovom ugovoru s Brightonom. Vjeruje se da je riječ o trogodišnjoj saradnji, tako da De Zerbi napušta Brighton između ostalog zbog neslaganja s upravom o strategiji vezanoj za transfere.

Brighton je tražio šest miliona eura odštete za svog trenera, no zasad nije poznato koliki će konačni iznos biti.

Četrdesetpetogodišnji De Zerbi je privukao pažnju u Beneventu u sezoni 2017/2018., a bio je uspješan i tokom tri sezone na klupi Sassuola. Njegovu epizodu u Šahtaru iz Donjecka prekinula je ruska invazija na Ukrajinu, nakon čega se u septembru 2023. godine pridružio Brightonu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.