4.7.2024. 21:18
0
Veliki udarac za Tursku: UEFA suspendovala Demirala zbog desničarskog simbola
UEFA je na dvije utakmice Evropskog prvenstva suspendovala turskog stopera Meriha Demirala, junaka pobjede Turske protiv Austrije u osmini finala.

Demiral je zabio oba gola u pobjedi rezultatom 2:1 i slavio je tako što je rukama pravio znak Sivih vukova, turske krajnje desničarske grupe.

Demiral će na ovom turniru opet zaigrati samo ako Turska izbori finale. Odluku je donio UEFA-in "etički i disciplinski istražitelj", a Nancy Faeser, njemačka ministrica unutarnjih poslova je na X-u (bivši Twitter) poručila:

"Simbol turskih desničarskih ekstremista nema mjesta na našim stadionima."

"Korištenje euronogometa kao platforme za rasizam je potpuno neprihvatljivo i UEFA će istražiti slučaj i razmotriti sankcije", dodala je.

Turska će u subotu u Berlinu u četvrtfinalu igrati protiv Holandije od 21 sat.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.