11.7.2024. 11:14
2
Albanci u nevjerici napustili Banja Luku: "Ovo nije normalno, nikad ovo nisam vidio u životu"
U prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka Borac je sa minimalnih 1:0 pobijedio Egnatiu te ostvario vrijednu prednost pred revanš susret u Albaniji. Odlučio je gol Damira Hrelje.

Kada se sve sabere i oduzme Borac je bio bolji za taj jedan gol i odnio je zaslužen trijumf, dok su Albanci za neuspjeh tražili krivca u poljskim sudijama na čelu sa Danielom Stefanskim.

Prvak Albanije je meč završio sa dva igrača manje, uz to su dobili još sedam žutih kartona, dok je sa druge strane kod Borca požutio samo David Vuković.

Iz tabora Egnatije poslije meča uglavnom su se žalili na suđenje. Trener Edlir Tetova ja je kazao kako je broj žutih kartona njegovoj ekipi za Guiennessove knjige rekorda.

"Da li ste ikada vidjeli ovoliko žutih kartona jednoj ekipi? Ovaj je Guinnessa", poslije utakmice je rekao trener albanskog prvaka.

Nešto oštriji i otvoreniji bio je defanzivni vezni Albano Aleksi koji je kazao da nikad nije vidio takvo suđenje u karijeri kao sinoć u Banjoj Luci.

"Borac ima snažan tim, ali ovo je tek prva utakmica. U drugoj ćemo mi biti domaćini i proći u narednu rundu takmičenja. Igramo kod kuće, doći će naši navijači da nas podrže i vjerujem u svoju ekipu."

"Ipak moram reći nešto za sudiju, ovo nije normalno! Jedan tim dobije samo jedan žuti karton, samo jedan igrač Borca. To nije normalno! Nikad nisam vidio ovakvog sudiju", Aleksi.

Iskusni veznjak je također naglasio kako Egnatija nije igrala pregrub fudbal zbog čega Stefanski nije bio imao milosti u dijeljenju javnih opomena.

Susret na Gradskom stadionu bio je prekinut na 15-ak minuta zbog povika sa tribina "Kosovo, Srbija" zbog čega su igrači albanskog tima željeli da napuste meč jer su takvo skandiranje smatrali uvredljivim.

Nakon svih dešavanja sinoć jasno je da će Borac u Albaniji imati neprijateljski doček. Treba dodati da je na snazi zabrana gostujućim navijačima pa će prvak BiH biti bez podrške.

(Ajdin B.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.