17.7.2024. 15:58
0
Borcu se večeras sprema pakao - Opšta mobilizacija uoči meča: "Pokušat ćemo odat počast našoj naciji i za ono što se dogodilo prije sedam dana"
Fudbaleri Egnatije i Borca večeras od 21 sat u Elbasanu igraju revanš prvog pretkola Lige evropskih prvaka.

Banjalučani brane gol prednosti iz prvog meča (1:0), a u Albaniji je opća mobilizacija pred dolazak bh. prvaka.

Renato Malota, kapiten Egnatije, u prvom meču igrao je samo četiri minute, a sada je spreman da povede svoje saigrače od prve minute i do trijumfa za plasman u drugu pretkolo elitnog evropskog takmičenja.

- Pozivam sve navijače Egnatije, ali i sve navijače Albanije da 17. jula pretvore u dan slavlja. Uvjeren sam da ćemo zajedno uspjeti slaviti na kraju protiv banjalučkog Borca. Pokušat ćemo odati počast našoj naciji i za ono što se dogodilo prije sedam dana (žalili se zbog skandiranja Kosovo je srce Srbije, op.a). U ovakvim uvjetima, onaj ko voli ovaj sport i patriota je neka dođe na Elbasan Arenu da nas bodri - poručio je Malota, prenosi Panorama Sport.

Edlir Tetova, trener albanskog prvaka, poručio je kako je njegova ekipa spremna za revanš i pobjedu. I on je govorio o nemilim scenama od prije sedam dana u Banjoj Luci.

- Šanse su nam velike, jer imamo dobru fizičku formu, harmonija u ekipi je savršena. Momci su motivisani dati sve od sebe, posebno nakon događaja od prije sedam dana. Imam vjeru u sve igrače i mislim da ćemo uspjeti u Elbasan Areni - kazao je Tetova, prenosi Panorama Sport.

Revanš u Elbasanu igra se večeras od 21 sat, uz direktan TV prijenos na Arena 1 Premium.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.