18.7.2024. 14:25
0
Objava albanskog portala odjeknut će regionom: "Ovo je odgovor na rasizam banjalučkih Bošnjaka"
Egnatia i Borac sinoć su odigrali revanš utakmicu prvog pretkola Lige prvaka, a konačni trijumf pripao je ekipi Borca.

Egnatia je u regularnom dijelu utakmice pobijedila 2:1 i izborila produžetke, no Banjalučani su boljim izvođenjem penala rezultatom 4:1 ostvarili prolaz u drugo pretkolo.

Ni sinoćnja utakmica nije mogla proći bez tenzija, s razlikom da su ovoga puta u glavnoj ulozi bili navijači Egnatije.

Oni su tokom meča skandirali protiv Srbije i Srbijanaca, pozivali i na ubistvo četnika, pa je utakmica u 11. minuti bila nakratko i prekinuta. 

Posebnu pažnju privukla je i objava jednog albanskog portala koji se tokom utakmice osvrnuo na doček koji su navijači Egnatije priredili Banjalučanima.

Novinari portala Panorama.com.al su Banjalučane koji su u prvom meču uzvikivali sramotne poruke nazvali Bošnjacima i poručili da su im navijači Egnatije odgovorili na adekvatan način. 

- Rasizam Bošnjaka u prvom duelu, navijači Egnatije "uzvraćaju" crveno-crnim zastavama: Borimo se za Albaniju...

Iako odaziv nije veliki, navijači Egnatije, prisutni na "Elbasan Areni", odlučili su crveno-crnim zastavama odgovoriti na rasizam banjalučkih Bošnjaka u prvom meču. Tako su pred početak utakmice razvili oko stotinu albanskih zastava.

Bio je tu i transparent na kojem je pisalo: "Borimo se za Albaniju", navodi se u objavi ovog portala, prenosi Sport1.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.