24.11.2015. 18:44
0
Primjenjujte ove savjete i imat ćete vrhunski luk u ishrani
Crni luk se često koristi u brojnim jelima, te iako ga pojedini ljudi ne vole jesti, predstavlja neizostavan dodatak ishrani.

Piše: Haris Ahbabović

Pri kupovini crnog luka treba birati glavice koje su čiste i dobro oblikovane, vrat glavice luka ne bi trebao da bude otvoren, dok bi ljuska trebala da bude pripijena, a nikako hrskava i lomljiva, piše Stvarukusa.rs.

Crni luk se čuva na sobnoj temperaturi, na tamnom i prozračnom mjestu. Luk ne bi trebalo stavljati uz krompir jer će se prije pokvariti i izgubiti vlažnost.

Termički obrađen luk može se čuvati nekoliko dana u zatvorenoj plastičnoj posudi, dok u metalnim posudama gubi boju. Nasjeckan luk se može zamrznuti, bez prethodnog blanširanja, ali zamrzavanjem gubi na intenzitetu ukusa.

U sirovom stanju crni ili ljubičasti luk izvrstan je kao dodatak salatama, hladnim sosovima, sendvičima, uz meso sa roštilja i sl.

SavjetiLuk
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.