30.11.2015. 11:24
0
Lisnato tijesto sa pečurkama
Služite ga kao ručak ili kao večeru.
Potrebno:
1 pakovanje lisnatog tijesta
400 g pečurki
2 čena bijelog luka
1 žumance
2 kašike maslinovog ulja
so i biber. 

Priprema:
Zagrijte rernu na 210 stepeni. Razvijte lisnato tijesto, isijecite 4 koluta jednake veličine, nožem zasijecite ivice, premažite žumancetom umućenim sa malo vode i stavite u pleh obložen masnim papirom.

Pecite 10 minuta dok tijesto ne porumeni, potom odvojite gornje polovine tako da dobijete 8 kolutova. 

Očistite pečurke i narežite na šnite. Zagrijte ulje u teflon tiganju, pa izdinstajte  pečurke oko 20 minuta. Posolite i pobiberite, dodajte sjeckani bijeli luk, pržite još 5 minuta i sklonite sa ringle. Rasporedite pečurke na 4 koluta lisnatog tijesta, prekrijte preostalim gornjim djelovima i poslužite dok je vruće.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.