6.12.2015. 16:25
0
Obradujte ukućane i goste preukusnom baklavom sa višnjama
Baklava od višanja je odličan recept.
Potrebno:
sok od višanja
1 pakovanje kora za pite
malo ulja
1 tegla višanja
pola čaše šećera
pola pakovanja pavlake
2 jaja
1 čaša šećera
sok od limuna
pola kesice praška za pecivo

Priprema:
Umutite jaja u koja ćete dodati šećer, pavlaku, prašak za pecivo i malo ulja.
U međuvremenu ocijedite višnje i pripremite pleh za pečenje. Nakon što ste stavili malo ulja na pleh posložte do tri kore i prelijte ih nadjevom i tako radite dok ne dođete do polovne kora. Kada ste došli do pola uzmite višnje koje ste ocijedili i poklopite ih korom.
Nastavite da nižete kore sve dok ne dođete do kraja i prije pečenja izrežite kolač i stavite u rernu. Pecite 45 minuta na 180 °C.
Iskoristite vrijeme dok je kolač u rerni i prokuvajte sok od limuna, malo šećera i soka koji ste dobili nakon što ste ocijedili višnje.
Dok je još vruć prelijte kolač dobijenom smjesom. Važno je da kolač držite u frižideru sve dok kolač ne upije sok.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.