28.12.2015. 21:56
0
Savršen dezert: Suhe šljive u čokoladi
Suhe šljive su posebno bogate vitaminom A, riboflavinom i vitaminom C, kao i kalcijumom i magnezijumom. Suhe šljive imaju i medicinsko značenje zahvaljujući svom umjerenom, prirodnom laksativnom djelovanju može iskoristiti kod slučajeva zatvora, naročito kod male djece i kod starijih ljudi.

Šljive možete iskoristiti za mnoge kolače, a mi vam donosimo jednostavan recept u koji ćete se odmah zaljubiti.

Suhe šljive napuniti bademom. 

Čokoladu rastopiti sa puterom na pari. 
Šljive umakati u rastopljenu čokoladu, nakon toga posuti sitno sjeckanim listićima badema i ostaviti da se ohlade. 
Suhe šljive sa bademom u čokoladi servirati u papirne korpice i poslužiti.

Prijatno!

(Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.