30.12.2015. 14:12
0
Pileća musaka je odličan izbor za ručak
Savršen spoj ukusa i mirisa, a možete kombinovati sebi omiljene sastojke.
Potrebno:
900 gr krompira
350 gr pilećeg filea
300 gr šampinjona
glavica crnog luka
300 ml pavlake
suhi biljni začin
so, biber
ulje
malo brašna
peršun

Priprema:
Krompir oljuštite, isijecite na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Piletinu isijecite na šnicle i izlupajte je.
Pomiješajte brašno, biber i suvi biljni začin, pa u to uvaljajte šnicle. Propržite ih na ulju da fino porumene, a na tom istom ulju propržite sitno sjeckani luk i šampinjone isječene na listiće.

Dinstajte dok ne ispari voda koju puštaju pečurke, pa dodajte sitno sjeckani peršun i još malo suvog začina. Još malo propržite i dodajte pavlaku.

Kratko promiješajte i sklonite s vatre. U podmazan sud poređajte kriške kuvanog krompira, preko složite pileće šnicle i na kraju šampinjone.

Pecite petnaestak minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.