Savršen spoj ukusa i mirisa, a možete kombinovati sebi omiljene sastojke.
Potrebno:
900 gr krompira
350 gr pilećeg filea
300 gr šampinjona
glavica crnog luka
300 ml pavlake
suhi biljni začin
so, biber
ulje
malo brašna
peršun
Priprema:
Krompir oljuštite, isijecite na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Piletinu isijecite na šnicle i izlupajte je.
Pomiješajte brašno, biber i suvi biljni začin, pa u to uvaljajte šnicle. Propržite ih na ulju da fino porumene, a na tom istom ulju propržite sitno sjeckani luk i šampinjone isječene na listiće.
Dinstajte dok ne ispari voda koju puštaju pečurke, pa dodajte sitno sjeckani peršun i još malo suvog začina. Još malo propržite i dodajte pavlaku.
Kratko promiješajte i sklonite s vatre. U podmazan sud poređajte kriške kuvanog krompira, preko složite pileće šnicle i na kraju šampinjone.
Pecite petnaestak minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
(CDM/Alen Avdić)