16.2.2016. 17:12
0
Pohovana riba u pivu
Pivo ili vino pohovanju daju neobičan ukus.
Potrebno:

1 manja flaša piva
2 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 veliko jaje, blago umućeno
500 g fileta morske ribe
so i biber
brašno za umakanje
ulje za prženje

Priprema:

U činiji pomiješajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo i jaje.
Začinite solju i biberom. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak.
Umačite komade ribe u pripremljenu smjesu od piva, ali je ostavite u smjesi 10-ak minuta prije nego što je izvadite.
Pržite u zagrijanom dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta. Ocijedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna i tartar sos.

(CDM/Alen Avdić)
PivoRiba
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.