13.5.2016. 15:59
0
Dijetalni kolač koji suzbija osjećaj gladi
Neka vam ovaj kolač, kojega je izrazito jednostavno konzumirati "u hodu", posluži kao dokaz da dijetalni način prehrane može biti pravo zadovoljstvo.

Općepoznato da je karfiol vrlo siromašan kalorijama. U 100 g karfiola nalazi se samo 25 kcal. 

Zobene pahuljice omogućit će vam dotok kvalitetnih nutritivnih elemenata tijekom dužeg vremenskog perioda, a zbog čega ni tijekom prakticiranja dijetalnog načina prehrane nećete patiti od osjećaja gladi. 

Vlakna koja se u izrazito velikim količinama nalaze u zobenim pahuljicama i karfiolu, značajno će pospješit vaš proces mršavljenja. 
 
Samo 1 bjelance jajeta prosječne veličine sadrži oko 4 g proteina, a što dodatno govori o nutritivnoj kvaliteti ovog dijetalnog kolača.
 
Sastojci:
70 g zobenih pahuljica
1 karfiol
3 bjelanca
1 cijelo jaje
1 čajna kašike stevije u prahu
1 prstohvat soli

Priprema:
1. Karfiol kuhajte dok u potpunosti ne omekša, nakon čega je izvadite iz vode i izmiksajte štapnim mikserom.
2. Zobene pahuljice kuhajte s 2 dcl vode na laganoj vatri u trajanju od 12 min.
3. Nakon što se kuhani sastojci ohlade na sobnu temperaturu sve sastojke koje recept uključuje ručnim mikserom izmiksajte u kompaktnu smjesu.
4. Smjesu ulijte u kalup za pečenje, koji prethodno prekrijte papirom za pečenje
5. Pećnicu zagrijte na 200 °C i pecite kolač u trajanju od 20 min, piše index.hr.


Anesa Agović 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.